Η Life is for All δημιουργήθηκε από το πάθος μιας ομάδας ανθρωπών που ήθελαν να βάλουν τέλος στον αποκλεισμό των ανθρώπων με διαφορετικότητα.
Ναταλί Μοσχού
Η Ναταλί είναι διευθύνουσσα σύμβουλος της Μάρμαρα Μοσχούς ΑΕ που δραστηριοποιείται στον χώρο της εξόρυξης και παραγωγής μαρμάρου.
Είναι μέλος του Advisory Board και executive στην Κοινσεπ, The Power of a Flower όπου εργάζονται άνθρωποι με ιδιαιτερότητες που έχει στόχο την ένταξη των ατόμων αυτών στην εργασία μέσα από την καλλιέργεια, παραγωγή και διανομή ελληνικών φυτών και λουλουδιών.
Ασχολείται ενεργά με το θέμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες και μαθησιακές δυσκολίες στα σχολεία.
Ελένη Λιβανίου
Η Ελένη είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος με ειδίκευση στις ειδικές και ευρέως φάσματος μαθησιακές δυσκολίες, στα δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα που συνδέονται με αυτές, και στα προβλήματα συμπεριφοράς που προκύπτουν στο χώρο του κανονικού σχολείου.
Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στο σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΕΠΥ) και τη Δυσλεξία.
Είναι κάτοχος Β.Ed (Honours) από το Brighton University, UK, μεταπτυχιακού MSc από το Sussex University και Διδάκτωρ Εκπαιδευτική Ψυχολόγος του ίδιου πανεπιστημίου.
Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Sussex και έχει ηγηθεί του μεταπτυχιακού προγράμματος του Nottingham Trent University, UK (2008-2014/Course Leader- “Master in Inclusive Education”) ΄Eχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργαζόμενη με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς (1995/ERASMUS-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2014/ERASMUS-Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών-Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης-Κρατικό Πανεπιστήμιο Κύπρου-Νottingham Trent University UK, 2019/ERASMUS-Board of Education for Vienna-School Legislation, Παιδικά Χωριά SOS, ΠΕΚΑΔΕ, Υπ. Παιδείας Κύπρου, κ.ά.).
Είναι υπεύθυνη του τμήματος « Μαθησιακές Δυσκολίες » της Διεπιστημονικής & Θεραπευτικής Μονάδας « Σπύρος Δοξιάδης »
Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δυσλεξίας, και μέλος του European Dyslexia Association.
Από το 1994 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο τόσο τη διαρκή επιμόρφωση, και την αναγκαιότητα της συμπερίληψης όσο και την επικαιροποίηση της διδασκαλίας τους με τα νέα δεδομένα.
Φαίδρα Μπούκουρα
Η Φαίδρα έχει υπάρξει Διευθύνουσα Σύμβουλος σε εταιρεία παραγωγής πλαστικών εξαρτηματων άρδευσης και στην Εταιρεία Εμφιαλώσεων Λουτρακίου με αντικείμενο την εμφιάλωση νερού.
Είναι ιδρυτικό μέλος και ασχολείται ενεργά με τις δράσεις του φιλοζωικού Συλλόγου Άργους Λαΐζα που περιθάλπει και φροντίζει τα αδέσποτα της ευρύτερης περιοχής.
Είναι εθελόντρια στην The Power of a Flower μια Κοινσεπ όπου εργάζονται άνθρωποι με ιδιαιτερότητες, που έχει στόχο την ένταξη των ατόμων αυτών στην εργασία μέσα από την καλλιέργεια, παραγωγή και διανομή ελληνικών φυτών και λουλουδιών.
Μαργκώ Χατζηνικολή
Η Μαργκώ είναι δικηγόρος και διευθύνει το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο εδώ και χρόνια.
Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και έχει λάβει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα (LLM) από το London School of Economics.
Είναι νομικός σύμβουλος σε πολλές εταιρίες και ασχολείται κυρίως με υποθέσεις εμπορικού και αστικού δικαίου.
Είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη στο θέμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευροαναπτυξιακές ιδιαιτερότητες και προσπαθεί να συμβάλλει στο έργο της εταιρίας μας.
Συμμετέχει στην εταιρία μη κερδοσκοπικού σκοπού με την επωνυμία NODE ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΚΕ, η οποία ασχολείται με πίστη στις αξίες της συνεργασίας και της αλληλεγγύης και αφοσίωσης σε ένα κοινό όραμα, που είναι η προαγωγή της ιατρικής με στόχο την εξέλιξη των ιατρών σε όλους τους τομείς και στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά.
Πολύνα Κοσμαδάκη
H Πολύνα Κοσμαδάκη είναι ιστορικός τέχνης, Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Paris IV-La Sorbonne. Είναι Επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης τέχνης και υπεύθυνη του Τμήματος Ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη και διδάσκουσα Ιστορίας της Τέχνης στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Από το 2008 ανήκει στο ερευνητικό δυναμικό της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, και ηγείται ερευνητικών προγραμμάτων που αφορούν τις πολιτιστικές ανταλλαγές Ελλάδας-Γαλλίας, τα πρωτοποριακά περιοδικά της περιόδου του μεσοπολέμου, την πρόσληψη της αρχαιότητας από τη σύγχρονη τέχνη, την χειροτεχνική δημιουργία ως κριτική καθώς και ζητήματα θεσμικής κριτικής και μουσείων. Έχει δημοσιεύσει βιβλία τέχνης και μελέτες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχει συμβάλλει σε συλλογικούς τόμους για την μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει πολλές εκθέσεις τόσο ως ανεξάρτητη επιμελήτρια όσο και στο Μουσείο Μπενάκη.
Η Πολύνα είναι ιδιαίτερα ενεργή, ως γονιός, για την ευαισθητοποίηση και την βελτίωση στην ανταπόκριση των αναγκών παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Δρ. Πολύνα Κοσμαδάκη Ι Dr. Polina Kosmadaki
Επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Υπεύθυνη Τμήματος Ζωγραφικής Ι Curator of Modern and Contemporary art, Head of the Department of Paintings
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ Ι BENAKI MUSEUM, Athens
https://benaki.academia.edu/PolinaKosmadaki