H νευροδιαφορετικότητα στο εργαστήριο
- Εκατό φοιτητές συμμετείχαν στο βιωματικό εργαστήριο
- Ακούσαμε τις εμπειρίες, τα παράπονά τους, απαντήσαμε στις ερωτήσεις τους
- Παρουσιάσαμε επιστημονικά δεδομένα για τη νευροδιαφορετικότητα
- Συζητήσαμε με ειλικρίνεια και αμεσότητα
- Μιλήσαμε για την τέχνη και τη νευροδιαφορετικότητα
- Οραματιστήκαμε τρόπους μια πιο συμπεριληπτικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης
Στις 4.12, η Life is for All οργάνωσε workshop με τίτλο «η νευροδιαφορετρικότητα στο εργαστήριο» στην Ανώτατη Σχολή Kαλών Τεχνών, LAB12 σε συνεργασία με τον Πόκα Γιο και την Ουρανία Αναστασιάδου. Συμμετείχαν πάνω από 100 φοιτητές.
Σε πολύ ζωντανή συζήτηση, τέθηκαν θέματα σχετικά με την επιστημονική τεκμηρίωση της νευροδιαφορετικότητας, μαζί με την καθημερινή και ανθρώπινη ανάγκη για συμπερίληψη και ενσυναίσθηση στον χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Επιβεβαιώσαμε πώς το καλλιτεχνικό εργαστήριο μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα ενός συμμετοχικού, συμπεριληπτικού μοντέλου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Το εργαστήριο συντόνισαν οι Ελένη Λιβανίου, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος, Μαρία Κόντη και Ισαβέλλα Κλαδάκη Εικαστικές Ψυχοθεραπεύτριες και Πολύνα Κοσμαδάκη, Επιμελήτρια Σύγχρονης Τέχνης.
* LAB12, ΙΒ΄Εργαστήριο Ζωγραφικής και Διευρυμένων Εκφραστικών Μέσων των Εικαστικών Τεχνών – Διευθυντής Poka-Yio, σε συνεργασία με τη Μονάδα Προσβάσιμης Εκπαίδευσης της ΑΣΚΤ και την επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Ουρανία Αναστασιάδου.